...soľ môjho života...

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Terina zo sampinonov a zemiakov

...alebo ako si Francuzi predstavuju francuzske zemiaky!

Co potrebujeme: (pre 6 osob) 400 g sampinonov, 8 vacsich zemiakov, 2 struciky cesnaku, petrzlenova vnat, 25 cl hydinoveho bujonu, 2 lyzice olivoveho oleja, sol, korenie

Co s tym urobime: Sampinony ocistime a nakrajame na jemne platky. Pretlacime cesnak, nakrajame petrzlenovu vnat. Na panvici rozpalime olivovy olej a na nom 10 minut opecieme sampinony s cesnakom a petrzlenovou vnatou. Ocistime zemiaky a nakrajame ich na velmi tenke kolieska (resp. pouzijeme robot alebo struhadlo na uhorky). Ruru predhrejeme na 180 stupnov. Do zapekacej misy vrstvime striedavo zemiaky (kedze su velmi tenke, davame niekolko vrstiev), ktore posolime a pokorenime, a sampinony, posledna vrstva su zemiaky. Zalejeme bujonom - hladina by mala siahat az po vrch zemiakov. Dame do truby a pecieme 2 hod (kym sa bujon nevypari). Podavame velmi teple.


Dnes varim ja! | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014