Co potrebujeme: (pre 6 osob) 400 g sampinonov, 8 vacsich zemiakov, 2 struciky cesnaku, petrzlenova vnat, 25 cl hydinoveho bujonu, 2 lyzice olivoveho oleja, sol, korenie
Co s tym urobime: Sampinony ocistime a nakrajame na jemne platky. Pretlacime cesnak, nakrajame petrzlenovu vnat. Na panvici rozpalime olivovy olej a na nom 10 minut opecieme sampinony s cesnakom a petrzlenovou vnatou. Ocistime zemiaky a nakrajame ich na velmi tenke kolieska (resp. pouzijeme robot alebo struhadlo na uhorky). Ruru predhrejeme na 180 stupnov. Do zapekacej misy vrstvime striedavo zemiaky (kedze su velmi tenke, davame niekolko vrstiev), ktore posolime a pokorenime, a sampinony, posledna vrstva su zemiaky. Zalejeme bujonom - hladina by mala siahat az po vrch zemiakov. Dame do truby a pecieme 2 hod (kym sa bujon nevypari). Podavame velmi teple.
Komentáre