Co potrebujeme (pre 4 - 6 osob): 1 karfiol (moze byt aj mrazeny, pre 6 osob cca 1 kg), 6 paradajok, 150 g udeniny (v povodnom recepte platky udenej husaciny), 8 vajec, 200 g cerstveho syra s bylinkami ( typ Cottage Cheese), olej, pazitka.
Co s tym urobime: Karfiol rozdelime na ruzicky a varime vo vriacej osolenej vode cca 8 minut. Paradajky zabarime vriacou vodou, osupeme, odstranime zrniecka a pokrajame na kusky. Udeniu nakrajame takisto na male kusky a kratko opecime na oleji. Zmiesame vajcia, syr a 300 ml vody, v ktorej sme varili karfiol. Karfiol, paradajky a udeninu dame do zapekacej misy a zalejeme sryovo-vajcovou zmesou. Dame do vyhriatej rury na 180 stupnov, zapekame cca 25 az 30 minut. Pred servirovanim posypeme nakrajanou pazitkou.
Komentáre