...soľ môjho života...

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Mousse brûlée

Dezert od sefkuchara Christiana Germaina - chut vyborna, len konzistencia mi nevysla tak ako mala; vsak ja tu zradu odhalim...

Co potrebujeme (pre 4 osoby): 4 vajcia, 2 a pol platku zelatiny, 115 g trstinoveho cukru, 50 g praskoveho cukru, 300 g sladkej smotany, 0,5 dcl vody, stipka soli, polievkova lyzica mandlovych lupienkov

Co s tym urobime: Zelatinu nechame napucat v studenej vode. Oddelime zltky od bielkov, zltky vymiesame so sladkou smotanou. V kastromi skaramelizujeme trstinovy cukor s vodou - davame pozor, aby nam to neprihorelo (ak ste podobne ako ja v zivote nerobili karamel, radsej sa popytajte niekoho skusenejsieho, ako ma vysledok vyzerat, inak budete kukat do hrnca ako baca do Tuzexu a rozjimat, ci to nie je prilis tekute alebo co s tym vlastne...), len co je karamel hotovy, ponorime kastrol do misy s ladovou vodou. Zo zelatiny vytlacime vodu a pridame ju do karamelu, zamiesame. Karamelovu hmotu pridame ku kremu so zltkov a smotany, zamiesame a opat ponorime do misy s ladovou vodou. Krem by nam mal zacat pomaly tuhnut, obcas ho treba premiesat. Vyslahame sneh z bielkov, pridame praskovy cukor. Sneh opatrne vmiesame do karameloveho kremu, zakryjeme alobalovou foliou a nechame v chladnicke tuhnut minimalne 4 hodiny. Pred podavanim posypeme mandlovymi lupienkami.  


Dnes varim ja! | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014