Co potrebujeme: 230 g horkej cokolady, 4 vajcia, 50 g praskoveho cukru, 60 g polohrubej muky, 50 g mlieka, 50 g smotany na slahanie, 150 g masla + 10 g na vymastenie formy
Co s tym urobime: Zltka vymiesame s praskovym cukrom a postupne k nim primiesame muku. Mlieko so smotanou a maslom za staleho miesania zohrejeme, ked sa maslo roztopi, odstavime zo sporaka a rozpustime v nom cokoladu (predtym ju treba nalamat na male kusky). Cokoladovu zmes nechame vychladnut a potom ju zmisame so zltkovou zmesou. Na zaver opatrne vmiesame sneh z bielkov. Masu rozotrieme do vymastenej formy na tortu a pecieme v rure pri 150 stupnov - v povodnom recepte bolo udanych 10 minut, co povazujem za nezmysel, treba aspon 30 minut. Podavame s vanilkovym kremom, pripadne so slahackou.
Komentáre