Co potrebujeme: 1 cele kura, 1 citron + citronova kora, cerstvy rozmarin, 1 hlavicka cesnaku, zemiaky, karotka, rasca, krystalovy cukor, sol, olivovy olej, maslo
Co s tym urobime: V maziari roztlcieme nakrajany rozmarin (pred krajanim ho zabarime horucou vodu, vona bude vyraznejsia), cesnak ( nemusi to byt nasila cela hlavicka, zalezi od vasho vztahu k cesnaku), citronovu koru a sol, pridame olivovy olej. Zmesou potrieme kura, do vnutra kurata vlozime horuci citron a dame do truby. Pecieme cca 1,5 hodiny na 240 stupnov. Po polhodine pridame ku kuratu predvarene zemiaky (osupane, ak su prilis velke, tak pokrajane na mesiaciky). Podavame s karotkou, ktoru uvarime s rascou, krystalovym cukrom (netreba nim setrit, ale ak uz je karotka sama o sebe sladka, tak ani prehanat), solou a maslom.
Komentáre